Heroes Dutch Comic Con door de jaren heen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

21 november 2020- Vandaag zou de 10e editie van Heroes Dutch Comic Con plaatsvinden. Graag blikken wij samen met jullie terug op de afgelopen edities van Dutch Comic Con. Wij kijken met grote dankbaarheid terug op dit mooie avontuur met jullie.

Het HDCC-avontuur begon in 2015 met 25.000 bezoekers en 2 hallen. Tijdens de laatste editie is Heroes Dutch Comic Con al uitgegroeid tot een evenement met 40.000 bezoekers en vullen wij met de exposanten al meer dan 6 verschillende hallen. Zonder de hulp van onze meer dan 100 vrijwilligers hadden wij dit nooit zo kunnen neerzetten. Het geeft ons als organisatie een goed gevoel om te zien dat er zoveel mensen voor ons klaar staan om er van HDCC elk jaar weer een feestje te maken. De organisatie van HDCC wil alle bezoekers enorm bedanken voor jullie enthousiasme en trouwe komst naar de beurs.

In dit artikel zullen we terugblikken op de 9 edities en 5 jaar Heroes Dutch Comic Con. Het eerst event vond plaatst op 28 en 29 maart 2015. Was jij er al bij? De editie wat met zijn 25.000 bezoekers gelijk een groot succes was.

In 2016 was het evenement overgenomen door de huidige organisator Easyfairs. Wij hadden als organisatie het geluk om met dit enorm mooie evenement aan de slag te gaan. Deze editie kan worden herdacht aan de mooie worden van Billy Dee Williams (Starwars):’’ Dutch Comic Con is absolutely thrilling and wonderful and you better be here!’’ Andere grote momenten was de tweeëneenhalf meter grote hulk bij de ingang, of dat een deel van de cast van Game of Thrones aanwezig was namelijk: Ian beattie, Ian McElhinney en Eugene Simon.

In 2016 hadden we ook voor de eerste keer een kerst editie. Het was een editie die 10.000 bezoekers trok maar waar het programma wel vol zat met leuke activiteiten. Zoals dat de entree totaal was gemaakt door ‘House of Wax’ in sferen van de Grinch. Maar ook onze special guests waren natuurlijk geweldig met de komst van Jason Isaac (Harry Potter) en Lee Arenberg (Pirates of the Carribean en Once Upon a Time).

En op het moment dat je denkt dat we niet groter meer kunnen worden gebeurt er zoiets als in 2017 waar we immense drukte en files creëerde op de A12 richting Utrecht. Maar liefst 32.000 bezoekers stapten dat jaar de auto in om Dirk Benedict (A team) en Lennie James (The Walking Dead) te zien. Ook kwamen ze voor de silent disco die Marvel had georganiseerd, de batmobile en om voor de eerste keer ooit de Nintendo Switch te kunnen uitproberen.

 

In 2018 werd Dutch Comic Con officieel lid van de Heroes familie. Hierdoor werd de officiële naam ook vanaf dit jaar Heroes Dutch Comic Con. Ook hebben we in samenwerking met Comedy Central tijdens de lente-editie onze eigen Taskashi’s castle opgericht. Waar je als soldaat Takashi moest verslaan en eeuwige roem kon verdienen.

En waar we datzelfde jaar tijdens de wintereditie Lana parilla en Rebecca Madder van Once Upon a Time uitgenodigd werden. Enorm veel bezoekers stonden al lang van tevoren klaar om deze actrices te ontmoeten. Nog nooit hebben we fans zo enthousiast gezien.

2019 was ook een jaar om met trots op terug te kijken. We kijken terug op de komst van geweldige acteurs zoals: Jennifer morrisson (Once Upon a Time en House) op de lente-editie en Gaten materozzo (Stranger Things), Evanna lynch (Harry Potter) en Tyler posey (Teen Wolf) op de wintereditie. Verder was dit ook het jaar dat voor het eerst Studio 44 aanwezig was om onze bezoekers te voorzien van de gaafste tattoos.

Toen kwam het jaar 2020. Het jaar waar we onze jubileum editie gepland was op de 28 en 29 maart. Een editie vol met enorm toffe special guests en bordenvol leuke activiteiten. Helaas hebben wij dit jaar niet de kans gekregen om jullie te verwelkomen en dit te laten zien. Wij wensen iedereen een gezond jaar en we hopen jullie allemaal weer te zien in Juni 2021!

Ontdek meer

Bezoekers in de spotlight: Eugene van Houtum

Eugene van Houtum is een vaste bezoeker en cosplayer bij HDCC. Hij heeft in 2019 de diagnose MS gekregen. Een diagnose die natuurlijk heeft ingeslagen als een bom. Ondanks deze diagnose blijft zijn passie voor het maken en het dragen van cosplay bestaan. Wij zijn met hem gaan praten om meer te weten te komen over hemzelf, MS en zijn band met HDCC en cosplay.

Cosplay bekentenissen

Op onze sociale mediakanalen hebben wij gevraagd naar jullie grappigste, leukste of foutste bekentenissen. Hierop hebben wij ontzetten leuke reacties gehad. Hieruit een greep uit de leukste bekentenissen.

Scroll naar top