Winnaar van de cosplay from your closet competitie: Santastic Cosplay

Facebook
Twitter
LinkedIn

12 april hebben we op onze Facebook een cosplay competitie georganiseerd. Deze competitie had maar één regel; De cosplay outfit moest gemaakt worden met kleding uit je kledingkast. Met als prijs een interview te winnen over jouw cosplay op de Heroes Dutch Comic Con website. Onwijs veel cosplayers hebben hieraan meegedaan maar uiteindelijk hebben we drie winnaars gekozen.  Hiervan laten we er nog twee geheim, maar we kunnen de eerste winnaar wel al aankondigen, namelijk: Santastic Cosplay. In dit artikel kun je lezen waar het voor haar allemaal begon, wie ze is en wat haar uitdagingen zijn geweest op het gebied van cosplay.

Heroes Dutch Comic Con is waar het allemaal begon

Santastic cosplay is één van de winnaars van de competitie, ze won met deze Harley Quinn cosplay uit haar kledingkast. Haar cosplay journey begon 6 jaar geleden tijdens haar allereerste Dutch Comic Con. Op de conventie droeg ze toen een shirt met twee minions die verkleed waren als karakters van Dragon Ball Z. Het community gevoel was gelijk te merken op het moment dat er veel bezoekers naar haar toe kwamen en met der op de foto wilde.

Ook groeide hier de realisatie dat mensen hun eigen cosplay maakte en dat ze dus die kostuums die ze altijd zag in films ook echt zelf kon dragen. Hierdoor was ze gelijk ook de volgende keer op een evenement Cosmo van ‘Fairly Odd Parents’. Direct kreeg ze zoveel liefde en support dat ze gelijk wist dat ze dit voor altijd wilde doen.

Ze hield dan ook niet van stilzitten want de keer erna dat ze naar Heroes Dutch Comic Con ging heeft ze zich ingeschreven voor de cosplay competitie met haar Alliance Guard cosplay van World of Warcraft, ze won hiermee de eerste prijs!  Ze noemt het dan ook haar leukste herinnering van Heroes Dutch Comic Con ooit. Ze vertelde hoe iedereen aan het klappen en roepen was ‘’dat was het beste gevoel ooit’’.

Elke cosplay een nieuwe challenge

Santastic Cosplay vertelt ook dat ze niet graag stil zit. Zo heeft ze een regel dat elke cosplay die ze maakt een nieuwe uitdaging moet hebben. Zo is ze ooit begonnen met cosplay zonder enkele ervaring en nu 6 jaar later maakt ze al haar cosplays op hoog niveau. Ze vindt het dan ook belangrijk om te blijven ontwikkelen en over nieuwe materialenkennis op te doen. Zo kan ze haar volledige creatieve energie in cosplay kwijt.

Wie is Santastic Cosplay?

Zelf zegt ze dat ze zich onderscheid door de meest uiteenlopende en kleurrijke cosplays zelf te maken.  Ze probeert dan ook op haar Instagram zoveel mogelijk kleur en zo weinig mogelijk een specifieke cosplay stijl te hebben. Elke keer moeten haar volgers weer een nieuwe kant van der ontdekken. De ene post is ze bijvoorbeeld heel vrouwelijk en dan weer enorm baddas en dan weer als een fantasierijk elfje. Ze doet dit ook om andere te inspireren: ‘’ Je kan alles cosplayen. Maakt niet uit welke kleur, van wat je het maakt of hoe je het maakt.’’

Zelfbeeld en cosplay

Echter, gaat cosplay niet altijd over rozen. Ze geeft dan ook aan dat waar ze voornamelijk heel erg mee heeft geworsteld is cosplay combineren met je niet comfortabel voelen in je lijf. Ze vertelt dan ook dat ze op het begin voornamelijk cosplays deed waar je geen enkel gedeelte van der huid kon zien. Toch geeft ze aan dat ergens in haar cosplay journey dit wel omdraaide. Als je namelijk een cosplay draagt waarin je jezelf heel baddas voelt en je krijgt daar ook op de conventie complimentjes over, dan groeit je zelfvertrouwen enorm. Zoals ze ook aangaf ‘’Cosplay geeft me liefde voor mijn eigen lijf’’.

Ben je ook enthousiast geworden over Santastic Cosplay? Volg haar dan op Instagram @Santastic_cosplay!

Fotografen:

  • Foto van Purple wizar: @johnvoers_fotografie
  • Foto van Dreanei yrel: @velvetart_videography
  • Foto van Harley Quinn: @dinnissen_photography

Ontdek meer

De Cyberpunk 2077 serie komt bijna uit!

Misschien wist je het al, maar er komt een anime uit van de beroemde game Cyberpunk 2077! De anime heet Cyberpunk: Edgerunners en bestaat uit 10 afleveringen. De eerste aflevering zal 31 augustus te zien zijn op Netflix.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.