Pokémon Violet and Scarlet: De nieuwe open wereld Pokémon games

Facebook
Twitter
LinkedIn
Op 3 Augustus postte het officiële Pokémon Chanel een video op YouTube met een Pokémon nieuws (video aan de onderkant van deze pagina). In deze video gaan ze in op de 2 nieuwe Pokémon games. Als je geen zin hebt om heel de hele video te kijken, zijn wij hier om de belangrijkste onderwerpen met je te delen. Pokémon is een van de grootste franchisen van het moment. Op dit moment hebben ze van alles voor de fans om te doen. Van de Pokémon series, waar het allemaal begon, tot de tientallen Pokémon games die ze al hebben uitgebracht. Er is geen tekort aan dingen die je als Pokémon fan kan doen en nu komen Pokémon Scarlet en Violet er ook nog eens bij. Wat deze games anders maakt ten opzichte van de andere is dat het de nieuwe open wereld Pokémon games gaan worden! Dit is zonder twijfel nog een stap in het creëren van de Pokémon ervaring die je in de Pokémon series ziet.  

Een open wereld vol met Pokémon

De twee nieuwe games zijn volledig open wereld en anders dan de meeste Pokémon games zie je de Pokémon rond lopen in de wereld. Dit betekend dat je kan gaan en staan waar je wilt en kan kijken welke Pokémon er allemaal zijn. Zie je een coole berg, waarom zou je er niet naar toe gaan om te kijken wat voor vette Pokémon er rond lopen. Bang dat je het rond lopen zat word? Wees niet bang, je krijgt een Pokémon waar je op kan rijden. Althans rijden, het kan ook vliegen en over water gaan. Dus je zal geen moeite hebben met de oceaan te doorzoeken voor de Gyarados die je wilt.

Het verhaal

In de game zijn er 3 verhaallijnen die je kan ervaren. De enige die in de video werd besproken, was de klassieker: de gym gevechten. Maar in tegenstelling tot de klassieke Pokémon games kan je in deze games de gyms spelen in welke volgorde je wilt. Hoe dit gaat werken geen idee, maar als de gym gevechten niet werken, dan is het misschien aan de andere twee verhaal lijnen om het nieuwe hoogte punt te worden. Met een open wereld game zijn er een heleboel dingen waar de game makers mee kunnen werken.

Terastallize

Scarlet en Violet gaan een nieuwe game mechanic hebben die Terastallize heet. Alle Pokémon in de game zullen dit kunnen gaan gebruiken. Dit terastallize zal de Pokémon een verbetering gaan geven aan de Pokémon type. Voor sommige Pokémon, kunnen zij hun type veranderen wanneer ze terastallisen. Wat voor een effect dit Terastallizen heeft op de Pokémon ligt aan het tera type van de Pokémon. Voor nu lijkt het misschien raar, maar wie weet geeft dit een reden om Pokémon te blijven vangen tot je de Pokémon hebt met het tera type dat je wilt.

Co-op play

In Scarlet en Violet, kan je de games met je vrienden ontdekken. Er is een optie in de game om co-op te spelen tot 4 spelers. Hoe de co-op werkt is nog niet echt duidelijk gemaakt. Je wilt natuurlijk niet dat je je vrienden er bij haalt en dan pakken ze een zeldzame Pokémon van je af. Natuurlijk zoals bij andere Pokémon games kan je niet alleen met je vrienden spelen. Je kan ook tegen ze vechten in Pokémon gevechten om te zien wie de beste teams samen heeft gesteld.
Ze hebben ook aangekondigd dat er co-op groep gevechten zullen zijn. Deze groep gevechten lijken vooral plaats te vinden tegen zeldzame Terastallized Pokémon. In deze groepsgevechten kan iedereen op zijn eigen tempo acties ondernemen. Zodat je niet op die ene langzaam speler hoeft te wachten.

Laatste woord

Ben je zo enthousiast dat je bijna niet kan wachten, nou je kan al pre-orderen. De game komt 18 november uit, dus dan kan je de game al spelen of wachten tot de eerste recensies er zijn om te kijken.  

Ontdek meer

Meld je aan voor de HDCC Cosplay Contest!

Het is tijd om je in te schrijven voor de Heroes Dutch Comic Con Cosplay Contest! Bewonder alle mooie Cosplayers tijdens de Cosplay Contest op Heroes Dutch Comic Con. Doe mee en maak kans om de Cosplay Champion van HDCC te worden!

Vergeet niet je HDCC Fantastic Stories verhaal in te sturen!

Met de deadline van de Fantastic Stories in aantocht is het belangrijk om niet te vergeten je werk in te leveren! Deze verhalenwedstrijd, georganiseerd door het American Book Centre en in samenwerking met uitgeverij Zilverspoor, is het perfecte moment om je schrijfvaardigheid te tonen