Wat doet een Editor in Chief bij Marvel Comics?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Een Editor in Chief bij Marvel Comics is een belangrijke speler in het productieproces van stripboeken en graphic novels. De editor is verantwoordelijk voor het coördineren en beheren van alle aspecten van de creatieve productie, van het idee tot het uiteindelijke product dat in de handen van de lezer terechtkomt.

Een editor werkt samen met schrijvers, tekenaars, inkleurders en letteraars om ervoor te zorgen dat de stripverhalen van Marvel van hoge kwaliteit zijn en op tijd worden gepubliceerd. De editor is ook verantwoordelijk voor het waarborgen van de consistentie van verhaallijnen en personages, en voor het onderhouden van de nauwkeurigheid van de continuïteit in het Marvel-universum.

De taken van een Marvel-editor variëren van het geven van feedback op scripts en tekeningen tot het goedkeuren van ontwerpen en lay-outs. De editor werkt nauw samen met de auteur om ervoor te zorgen dat de verhaallijn logisch is en de personages consistent blijven. Dit omvat het aanpassen van dialogen en scènes, evenals het bewaken van de voortgang van de productie en het oplossen van eventuele problemen die zich voordoen.

Een andere belangrijke taak van de editor is het beheren van de planning en het budget van de productie. Dit omvat het toewijzen van deadlines aan schrijvers en tekenaars en het controleren van de voortgang van de productie om ervoor te zorgen dat alles op schema blijft. De editor moet ook de kosten van de productie in de gaten houden en ervoor zorgen dat het project binnen het budget blijft.

Al met al is de editor een cruciale schakel in het productieproces van stripverhalen bij Marvel. Door zijn of haar expertise op het gebied van verhaalontwikkeling, creatieve feedback, planning en budgetbeheer, zorgt de editor ervoor dat de stripverhalen van Marvel van hoogstaande kwaliteit zijn en op tijd worden gepubliceerd.

C.B. Cebulski

Als hoofdredacteur houdt C.B. Cebulski toezicht op alle dagelijkse redactionele én creatieve aspecten van Marvel’s uitgeversdivisie, het vormgeven van de grote verhaallijnen van de Marvel Comics line-up en het naar Marvel halen van ’s werelds beste en slimste schrijvers en artiesten. Zijn huidige functie, waarin hij mede verantwoordelijk is voor het Marvel’s Stormbreakers programma, is hem dan ook op het lijf geschreven.

Ontdek meer

TRANSFORMERS: RISE OF THE BEASTS

Met TRANSFORMERS: RISE OF THE BEASTS keert de Transformers franchise terug met nieuwe actie en spektakel. Ga mee op een wereldreisavontuur in de jaren 90 met de Autobots en maak kennis met een geheel nieuw soort Transformers – de Maximals – die zich bij hen aansluiten in de strijd om de aarde. De film, met Anthony Ramos, Dominique Fishback en stemrollen voor o.a. Pete Davidson en Michelle Yeoh, is nu in de bioscoop te zien in 2D, 3D, 4D, Dolby Cinema en IMAX.