Aankondiging Fantastic Stories Competition 2020

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hou jij van schrijven en loop je al tijden rond met een geweldig idee voor een verhaal? Doe dan mee met de Heroes Dutch Comic Con Fantastic Stories Competition! Deze verhalenwedstrijd, georganiseerd in samenwerking met de American Book Center en uitgeverij Zilverspoor, is het moment om jouw writing skills te laten zien. De uitreiking zal zijn tijdens de voorjaarseditie van Heroes Dutch Comic Con in maart 2020 en wordt deze keer wel heel speciaal.

Voor deze editie hebben we namelijk iets bijzonders bedacht. Want niet alleen zullen zoals gebruikelijk de verhalen van de tien finalisten weer worden afgedrukt in de Fantastic Stories Competition verhalenbundel op Betty the Bookmachine van de American Book Center, maar studenten van het Amsterdam Media College zullen het winnende verhaal bewerken tot een echte animatiefilm! En voor de tweede en de derde finalisten hebben wij ook een verrassing…

Gedurende vijf weken zullen de studenten, onder professionele begeleiding van docenten van de afdelingen Drama en Games Design, het winnende verhaal transformeren van zwarte letters op een witte pagina tot een kleurenfestijn van animaties op het scherm. De animatie van het winnende verhaal zal vertoond worden aan het publiek bij de uitreiking van de Fantastic Stories Competition op de Cosy Corner podium tijdens Heroes Dutch Comic Con in maart 2020.

Thema: Games

Het thema voor deze editie is Games. Van Kolonisten van Catan tot Fortnite, van Quidditch tot The Hunger Games, spellen en spel zijn onlosmakelijk verbonden met ons leven en de mensheid in zijn geheel. Games zijn daarom ook een onuitputtelijke bron van inspiratie voor fantastische verhalen.
We zoeken deze keer naar verhalen waarin Games op een originele manier een belangrijke rol spelen. Van futuristische sportwedstrijden op verre planeten tot politieke spelletjes in een fantasiewereld met draken, verras de jury en het publiek met een verhaal waarin jij op speelse wijze je eigen draai geeft aan het thema Games.

Verloop Fantastic Stories Competition

Vanaf 1 december tot en met 31 december kun je je verhaal inzenden. Net zoals de voorgaande keren zul je je verhaal weer kunnen uploaden via onze website. De upload link zal enkele dagen voor december online komen te staan.

In januari zal een deskundige jury uit de vele inzendingen tien finalisten selecteren. De finalisten zullen vrijdag 7 februari bekend worden gemaakt en hun verhalen komen online te staan. Vervolgens krijgt het publiek van 7 tot en met 14 februari de gelegenheid te stemmen voor het beste verhaal. Hierna zullen de studenten van het Amsterdam Media College aan de slag gaan met het animeren. De uitreiking van het winnende verhaal en vertoning van de animatiefilm zal zijn tijdens de Dutch Comic Con in maart 2020

Spelregels Verhalenwedstrijd

 Alle genres mogen (scifi, fantasy, horror, YA, etc, etc) zolang het maar een fantastisch element bevat en past bij het thema games.
 Verhalen mogen maxmiaal 2000 woorden zijn lang.
 Geen fan-fictie over videogame karakters of franchises waar copyright op zit (dus bijvoorbeeld geen verhalen over Mario, Zelda, Kratos of een Harry Potter Quidditch wedstrijd, etc, etc.)
 Verhalen mogen zowel in het Engels als in het Nederlands geschreven zijn.

Heb jij een een fantastisch idee voor een verhaal of weet je zeker dat je mensen versteld zullen staan van je plot twists? Klim dan snel in de pen en wie weet zie jij straks jouw eigen verhaal op het grote scherm tijdens Dutch Comic Con in 2020!

Ontdek meer

De 5 beste superhelden games

Heroes Dutch Comic Con is geen Comic Con zonder superhelden. Maar games maken ook een groot deel uit van HDCC. Wat als je deze twee dingen met elkaar combineert? Dan krijg je supergave superhero games. In dit artikel hebben wij de 5 beste games gebasseerd op comics of films onder elkaar gezet in willekeurige volgorde.