6 tips om een betere photoshopper te worden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wil je jezelf veranderen in een Avenger of jouw cosplay foto’s photoshoppen, maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Bekijk deze tips!

  • YouTube tutorials

Ken je dat moment wanneer je precies in je hoofd hebt wat je wilt gaan maken, maar totaal niet weet waar je moet beginnen? Of dat je niet precies weet hoe je het precies moet maken? YouTube tutorials zijn jouw redding! Deze tutorials leggen stap voor stap uit welke lagen je moet selecteren of welke effecten je moet toevoegen.

  • Lagen sorteren

Het klinkt behoorlijk voor de hand liggend, maar het sorteren van lagen doet lang niet iedereen. Om te zorgen dat je het overzicht niet kwijt raakt, is het essentieel om lagen onder mappen te sorteren. Bovendien is het makkelijker om vervolgens een nieuwe laag te ordenen, én is jouw OCD ook getemd.

  • Lagen een naam geven

Wederom een tip waarvan een hoop mensen al op de hoogte zijn, echter, wordt deze net als de tip hiervoor tamelijk regelmatig genegeerd: Geef je lagen een omschrijvende naam. Zo is het makkelijker om de juiste laag te selecteren. Met een klein project maakt het niet zo veel uit, maar zodra je een groot project begint mag deze tip niet ontbreken! Bekijk deze tips.

  • Oefenen, oefenen!!

Oefening baart kunst, en dat blijkt nu ook maar weer. Los van jouw Instagram posts, raden we je ook aan andere werken na te maken/te shoppen. Hierdoor ga je de verschillende stijlen en werkwijzen van Photoshoppers ontdekken en vergroot je jouw mogelijkheden. Zodra je een leuke post gevonden hebt, is het een kwestie van… jawel… oefenen!

  • Duik in je toolbar

Aan de linker kant van jouw photoshop bevindt zich een toolbar. Hierin vind je onder andere de gum, de stempel, vervager en nog meer. Zorg dat je de functie van alle tools onder de knie krijgt of weet wat ze doen. Dit scheelt al een hoop tutorials bekijken. Het meeste wordt ten slotte vanuit jouw toolbar gedaan! Ontdek hier meer over de toolbar.

  • Sneltoetsen… we love them!

Sneltoesten schelen je een hoop zoekwerk. Zo kun je met ctrl + t de grootte en vorm van een afbeelding wijzigen, met ALT + je muiswiel in en uitzoomen, etc. Verder heb je uiteraard de 3 bekendste sneltoetsen, namelijk de kopieer-, knip- en plak sneltoetsen. Er zijn er zo veel! Bekijk alle sneltoetsen en versnel jouw photoshop werk!

Ontdek meer

De 5 beste superhelden games

Heroes Dutch Comic Con is geen Comic Con zonder superhelden. Maar games maken ook een groot deel uit van HDCC. Wat als je deze twee dingen met elkaar combineert? Dan krijg je supergave superhero games. In dit artikel hebben wij de 5 beste games gebasseerd op comics of films onder elkaar gezet in willekeurige volgorde.