Van Dutch Comic Con naar Hollywood

Facebook
Twitter
LinkedIn
Olivier Richters

Afgelopen week gingen wij in gesprek met Olivier Richters ook wel bekend als ‘’The Dutch Giant’’. Op 4 november is zijn documentaire ‘’Groot dromen. Olivier naar Hollywood’’ uitgekomen.  In deze documentaire is het leven te zien van de 2 meter 18 grote Olivier die langzaam veranderd in The Dutch Giant en gezien wordt als bekende acteur in Hollywood.

Waar het allemaal begon
Olivier is geen onbekende bij Heroes Dutch Comic Con. Voor zijn bekendheid kwam hij al vaker naar de beurs maar de editie in 2018 veranderde veel voor zijn toekomst. Op Dutch Comic Con is Olivier in gesprek gekomen met Spencer Wilding. Bekend van onder andere zijn rol als Darth Vader in Star Wars. Omdat het niet makkelijk is om door te breken in Amerika was Olivier eigenlijk meer opzoek naar tips. Maar het gesprek liep anders. Na afloop was Spencer zo enthousiast dat hij graag wilde dat Olivier zijn portfolio opstuurde. In het begin vond Olivier het moeilijk om de hulp te accepteren omdat het hij niet wilde dat ze concurrenten van elkaar zouden worden. Door Spencer kreeg Olivier de rol in Ravers een on demand film. Na zijn rol in Ravers vond hij uiteindelijk zijn eerste film agent waardoor hij auditie kon doen voor The Kings man en dat werd toen zijn eerst bioscoop film.

Concurrentie op de set
Als een film opzoek is naar een actrice met lang blond haar en blauwe ogen zijn er 200 vrouwen die zich aanmelden. In de categorie lange mensen zijn het er een stuk minder. Bekende lange acteurs zijn o.a. Martyn Ford, Spencer Wilding en Ian Whyte. Olivier is ervan overtuigd dat de regisseur vooraf al echt heeft gezien of zijn unieke uiterlijk gaat passen bij een rol of niet. In het begin van zijn carrière is hij vooral veel gecast voor bijrollen. Maar zijn droom is nu om zich meer te gaan focussen op de wat grotere rollen met meer tekst.

Trots
Zijn carrière is niet komen aanwaaien. Waar Olivier het meest trots op is. Is dat hij nooit heeft opgegeven. Het heeft namelijk twee jaar geduurd voordat hij zijn eerste film agent vond die in hem geloofde, wonend in Canada Vancouver, ook wel het nieuwe Hollywood. Zijn tweede trots is zijn rol in Black Widow. Met deze rol kwam zijn droom om in een Marvel film te spelen uit.

Grootste voorbeeld in de filmwereld
Wij vroegen Olivier wie zijn grootste voorbeeld is in de filmwereld. ‘’Het zijn er drie’’ antwoordt hij enthousiast. De eerste succesvolle acteur in zijn ogen was Richard Kiel van James Bond. Vroeger keek hij al op tegen deze filmheld niet wetende dat hij zelf exact dezelfde lengte van 2 meter 18 zou gaan bereiken. Als tweede held benoemd hij Arnold Schwarzenegger omdat hij als bodybuilder in de filmwereld is gekomen, de route die Olivier zelf ook heeft bewandeld. Als derde noemt hij Dwayne Johnson, ook wel bekend als ‘’The Rock’’ deze acteur is uit de worstelscene gekomen en is nu uitgeroepen tot een van de beste acteurs van de wereld.

Combinatie werken en acteren
Olivier heeft een eigen online supermarkt genaamd ‘’Muscle Meat’’ op gebied van gezonde voeding. Hij ziet het als een groot voordeel dat hij naast zijn acteercarrière nog een online webshop heeft. Het bedrijf bestond 5 jaar toen Olivier zich meer ging richten op het acteren, hierdoor kon hij het bedrijf ook met een gerust gevoel achterlaten als hij weer onderweg was. Er zijn strenge regels over het aannemen van castings in het buitenland. Casting directors in het buitenland praten alleen met agencies. Je moet dus een agent hebben, anders kan je nooit auditie doen. Een agent neemt alleen mensen aan die echt wat kunnen, want de agent krijgt alleen betaald als de acteur de rol krijgt. Je kan daarom als agent alleen de beste aannemen, wat een mooie voorselectie is voor casting directors. De beste leerschool om te beginnen met een acteercarrière is om het gewoon te doen. Olivier heeft geen acteeropleiding gedaan maar hij zegt dan ook; ‘’6 films in 1 jaar is de beste cursus die je kan volgen’’.

Voeding en bewegen
In de documentaire zegt Olivier: ‘’ je moet elke dag voorbereid zijn alsof je morgen de belangrijkste casting van je leven hebt’’. Tijdens de eerste lockdown heeft Olivier niet stilgezeten. Al zijn vrienden om hem heen stopte met sporten, maar Olivier gaf niet op. Zelfs in die tijd was hij elke dag bezig met sporten. Bodybuilding is geen skill die je moet beoefenen. Het is een manier van tactisch je leven leiden, hij zegt dan ook; ‘’je moet in één uur in ieder geval twee spiergroepen hebben gesloopt en dat het belangrijk is om deze spieren voldoende rust te geven na afloop. Het is niet hoe vaker je traint hoe groter je wordt, het is luisteren naar je lichaam’’.

Nog wat tips voor beginnende acteurs

  1. Ga bij jezelf na of je het echt leuk vindt. Begin hierbij met figurantenrollen om te kijken of het echt bij je past en om te ontdekken of je geen cameravrees hebt.
  2. Zorg voor een uitgebreid portfolio met foto’s van een fotoshoot en wat beelden van je figurantenrollen. Zodat je in ieder geval iets kan laten zien.
  3. Schrijf jezelf bij zoveel mogelijk castingbureaus in. Het is altijd goed om je kansen te spreiden.
  4. Wees kritisch op jezelf en ga op zoek naar bevestiging dat je goed genoeg bent om ermee door te gaan.
  5. Wil je buitenlandse rollen krijgen, vind een agent die in je geloofd. Je kunt je niet inschrijven zoals in Nederland bij casting bureaus als je aan de grote castings wilt mee doen.

Wat er nog de planning staat houdt hij nog even geheim maar hij verklapt wel dat hij bezig is met drie verschillende projecten. Waarbij hij een tipje van de sluier geeft dat het te maken heeft met Disney +.

Blijf op de hoogte van Olivier Richters door hem te volgen op zijn social mediakanalen:

www.instagram.com/thedutchgiant/

www.facebook.com/olivier.richters

Ontdek meer

De Cyberpunk 2077 serie komt bijna uit!

Misschien wist je het al, maar er komt een anime uit van de beroemde game Cyberpunk 2077! De anime heet Cyberpunk: Edgerunners en bestaat uit 10 afleveringen. De eerste aflevering zal 31 augustus te zien zijn op Netflix.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.