Tip van Sammys cosplay; het leven is te kort om dingen niet te proberen!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sammys cosplay is één van de grootste cosplayers in Nederland. Met ruim 131 duizend volgers op Instagram reist ze de hele wereld over om haar passie voor cosplayen te beoefenen. Wij zijn in gesprek gegaan met haar om te praten over hoe ze is begonnen, de cosplay community, HDCC en nog veel meer.

Vijf jaar geleden kwam Sammy voor de eerste keer in aanraking met cosplay tijdens Heroes Dutch Comic Con. Direct wist ze dat cosplay iets voor haar was. Ze is daarna met der moeder gelijk begonnen met het creëren van haar eigen kostuum. Nu bijna 4 jaar later is ze één van de bekendste cosplayers in Nederland.

Sammy denkt dat haar passie en haar liefde voor een karakter is wat haar cosplay zo bijzonder maakt. Ze maakt de personages dan ook niet mooier dan dat ze zijn en omdat ze de karakters echt goed kent focust ze ook op de kleinste details van de cosplay.

Door deze groei en passie heeft Sammy ook de kans gekregen om te reizen. Zo heeft ze gereisd naar landen zoals: Turkije, Cyprus, Japan en Frankrijk. ‘’ Hier zal je nooit gewend aan raken’’ Zegt ze er dan ook over. ‘’ Het is zo cool dat ik vrienden heb mogen maken met dezelfde passies over de hele wereld. Dit is een droom voor vele en ik ben zo trots dat het bij mij is uitgekomen’’.

Maar waar komt deze liefde voor cosplay vandaan? Haar liefde van cosplay komt voort uit haar passie voor films en anime. Dat ze zich kan verdiepen in deze karakters is dan ook iets wat ze het leukste vindt aan cosplay. Maar zeker ook het ontmoeten van mensen met dezelfde passie voor series en films is een erg belangrijk onderdeel voor haar. ‘’ Het is zo leuk om cosplayers te zien met een cosplay aan van een karakter die jij leuk vindt’’. Ze zegt dan ook dat de cosplay community één van der favoriete dingen is aan cosplay. ‘’ Het is een plek waar alle buitenbeentjes samen komen en elkaar accepteren’’.

Dat vindt ze dan ook het bijzonderste aan HDCC: ‘’ Het is de plek waar iedereen in de Nederlandse cosplay community samen komt’’. Je ontmoet er mensen met dezelfde interesses en je hoeft je nergens voor te schamen. Iedereen heeft andere dingen die ze op het evenement leuk vinden maar je zal altijd opgehypet worden.

Als laatste wilde ze ook haar grootste tip meegeven: ‘’Wees niet bang’’. Wees niet bang om fouten te maken, dat mensen het cosplayen niet zullen snappen, of dat mensen jouw favoriete karakter niet kennen ‘’ Het leven is te kort om dingen niet te proberen’’.

  • Instagram: @Sammyscosplay
  • Facebook: @Sammyscosplay
  • Fotograaf: Kevin Jeukens
  • Instagram fotograaf: @Kevinjeukens

Ontdek meer

De Winnaar van de Creative Artist Awards

Op 6 februari hebben wij op onze Facebookpagina alle inzendingen van de Creative Artist Award met jullie gedeeld. Heel mooi om te zien dat Nederland zoveel creatief talent heeft!

Appreciation for Sakura Kai

In de lastige Corona tijd hebben vele exposanten, fanclubs en bezoekers ons gesteund. Graag willen wij de komende weken onze waardering laten zien voor al deze verschillende groepen op Appreciation Wednesday. De eerste groep die we hiervoor uitgekozen hebben is de fanclub die al jaren bij ons op Heroes Dutch Comic Con staat, namelijk Sakura Kai.

Jubileumeditie Heroes Dutch Comic Con verplaatst naar najaar 2021

De tiende editie van Heroes Dutch Comic Con die gepland stond op 19 en 20 juni 2021 wordt verplaatst naar 20 en 21 november 2021. Wij als organisatie achten het niet realistisch dat grootschalige evenementen in juni weer doorgaan, mede door de verwachting dat het vaccinatieproces dan nog niet voldoende gevorderd zal zijn. Wij willen onze deelnemers en bezoekers niet onnodig langer in onzekerheid laten. Daarom hebben wij besloten om in een vroegtijdig stadium deze jubileumeditie te verplaatsen naar het najaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *