Appreciation for Sakura Kai

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In de lastige Corona tijd hebben vele exposanten, fanclubs en bezoekers ons gesteund. Graag willen wij de komende weken onze waardering laten zien voor al deze verschillende groepen op Appreciation Wednesday. De eerste groep die we hiervoor uitgekozen hebben is de fanclub die al jaren bij ons op Heroes Dutch Comic Con staat, namelijk Sakura Kai.

Sakura Kai werd in 1997 opgericht door een groep Utrechtse studenten die toentertijd lid waren van vechtsportvereniging Nami Kai. Echter, was Nami Kai in Breda gevestigd en wilde de studenten in hun eigen stad trainen. Hierdoor is uiteindelijk Sakura Kai opgericht.
Sakura Kai betekent “Kersenbloesemgenootschap”. In Japan staat de kersenbloesem zowel symbool voor de natie als de schoonheid van vergankelijkheid. De reden hiervoor is omdat een kersenbloesem maar kort bloeit voor het verwelkt.

Tijdens de oprichtperiode van Sakura Kai lag bij het genootschap vooral de focus op oefenen met de naginata, een wapen vergelijkbaar met het Europese middeleeuwse wapen de hellebaard. Later, werd op kendo – de weg van het zwaard – beoefend.

In 2017 nam Sakura Kai voor het eerst deel aan Heroes Dutch Comic Con. Via deze weg konden ze de krijgskunsten aan een breder publiek presenteren. Op deze editie gaven ze zowel demonstraties als workshops. Hierbij noemen ze het meest memorabele moment toen de workshop werd onderbroken door Jurassic park cosplayers, inclusief een 3 meter hoge Tyrannosaurus Rex.

Bij de editie daarna deelden ze hun hoek met een aantal beoefenaars van HEMA (Historial Europeran Martial Arts -Historische Europese krijgskunsten). “Vriendschappelijke” duels waren onvermijdelijk. Dit is sindsdien traditie van ze geworden.

Voor de toekomst hopen ze vooral nieuwe mensen te vinden om hun passie voor de krijgskunsten mee te delen.

 

Ontdek meer

Fanclubs in de spotlight: WizardWear

Langzamerhand begint Heroes Dutch Comic Con steeds dichterbij te komen. Door deze turbulente tijden hebben onze bezoekers, fanclubs, en deelnemers ons ontzettend hard gesteund. Op #appreciationwednesday willen we graag iets terug doen voor onze geweldige community. Vandaag willen we daarom graag de Harry Potter fanclub: Wizardwear in de spotlight zetten. In dit artikel lees je wie ze zijn en hun geschiedenis met Heroes Dutch Comic Con..

De winnaar van de Cosplay from your Closet competitie: FennaCosplay

Op 12 april hebben we op onze Facebook een cosplay competitie georganiseerd. Deze competitie had maar één regel; De cosplay outfit moest gemaakt worden met kleding uit je kledingkast. Met als prijs een interview over de cosplay op de Heroes Dutch Comic Con website. Onwijs veel cosplayers hebben hieraan meegedaan maar uiteindelijk hebben we drie winnaars gekozen. Waarbij we vandaag de laatste winnaar bekend maken namelijk Fenna cosplay. In dit artikel kan je lezen over haar cosplay journey en wat haar grootste uitdagingen zijn geweest.

Fanclubs in de spotlight: Ghostbusters Dutch Division

Deze week willen wij graag één van onze fanclubs in de spotlight zetten, namelijk: De Ghostbusters Dutch Division. Deze ghostbusters fanclub is al vele edities op Heroes Dutch Comic Con te zien. Elke editie maken ze er weer een feestje van. Om deze reden willen wij ze graag vandaag in de spotlight zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *