Appreciation for Sakura Kai

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In de lastige Corona tijd hebben vele exposanten, fanclubs en bezoekers ons gesteund. Graag willen wij de komende weken onze waardering laten zien voor al deze verschillende groepen op Appreciation Wednesday. De eerste groep die we hiervoor uitgekozen hebben is de fanclub die al jaren bij ons op Heroes Dutch Comic Con staat, namelijk Sakura Kai.

Sakura Kai werd in 1997 opgericht door een groep Utrechtse studenten die toentertijd lid waren van vechtsportvereniging Nami Kai. Echter, was Nami Kai in Breda gevestigd en wilde de studenten in hun eigen stad trainen. Hierdoor is uiteindelijk Sakura Kai opgericht.
Sakura Kai betekent “Kersenbloesemgenootschap”. In Japan staat de kersenbloesem zowel symbool voor de natie als de schoonheid van vergankelijkheid. De reden hiervoor is omdat een kersenbloesem maar kort bloeit voor het verwelkt.

Tijdens de oprichtperiode van Sakura Kai lag bij het genootschap vooral de focus op oefenen met de naginata, een wapen vergelijkbaar met het Europese middeleeuwse wapen de hellebaard. Later, werd op kendo – de weg van het zwaard – beoefend.

In 2017 nam Sakura Kai voor het eerst deel aan Heroes Dutch Comic Con. Via deze weg konden ze de krijgskunsten aan een breder publiek presenteren. Op deze editie gaven ze zowel demonstraties als workshops. Hierbij noemen ze het meest memorabele moment toen de workshop werd onderbroken door Jurassic park cosplayers, inclusief een 3 meter hoge Tyrannosaurus Rex.

Bij de editie daarna deelden ze hun hoek met een aantal beoefenaars van HEMA (Historial Europeran Martial Arts -Historische Europese krijgskunsten). “Vriendschappelijke” duels waren onvermijdelijk. Dit is sindsdien traditie van ze geworden.

Voor de toekomst hopen ze vooral nieuwe mensen te vinden om hun passie voor de krijgskunsten mee te delen.

 

Ontdek meer

De Star Wars franchise zit niet stil!

De Star Wars franchise zit niet stil!. De ene serie is nog niet uit of er is alweer een nieuwe film aangekondigd. Superleuk natuurlijk voor de Star Wars fans en wij zetten graag alles voor je op een rijtje.

De 5 beste superhelden games

Heroes Dutch Comic Con is geen Comic Con zonder superhelden. Maar games maken ook een groot deel uit van HDCC. Wat als je deze twee dingen met elkaar combineert? Dan krijg je supergave superhero games. In dit artikel hebben wij de 5 beste games gebasseerd op comics of films onder elkaar gezet in willekeurige volgorde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *