Appreciation for Sakura Kai

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In de lastige Corona tijd hebben vele exposanten, fanclubs en bezoekers ons gesteund. Graag willen wij de komende weken onze waardering laten zien voor al deze verschillende groepen op Appreciation Wednesday. De eerste groep die we hiervoor uitgekozen hebben is de fanclub die al jaren bij ons op Heroes Dutch Comic Con staat, namelijk Sakura Kai.

Sakura Kai werd in 1997 opgericht door een groep Utrechtse studenten die toentertijd lid waren van vechtsportvereniging Nami Kai. Echter, was Nami Kai in Breda gevestigd en wilde de studenten in hun eigen stad trainen. Hierdoor is uiteindelijk Sakura Kai opgericht.
Sakura Kai betekent “Kersenbloesemgenootschap”. In Japan staat de kersenbloesem zowel symbool voor de natie als de schoonheid van vergankelijkheid. De reden hiervoor is omdat een kersenbloesem maar kort bloeit voor het verwelkt.

Tijdens de oprichtperiode van Sakura Kai lag bij het genootschap vooral de focus op oefenen met de naginata, een wapen vergelijkbaar met het Europese middeleeuwse wapen de hellebaard. Later, werd op kendo – de weg van het zwaard – beoefend.

In 2017 nam Sakura Kai voor het eerst deel aan Heroes Dutch Comic Con. Via deze weg konden ze de krijgskunsten aan een breder publiek presenteren. Op deze editie gaven ze zowel demonstraties als workshops. Hierbij noemen ze het meest memorabele moment toen de workshop werd onderbroken door Jurassic park cosplayers, inclusief een 3 meter hoge Tyrannosaurus Rex.

Bij de editie daarna deelden ze hun hoek met een aantal beoefenaars van HEMA (Historial Europeran Martial Arts -Historische Europese krijgskunsten). “Vriendschappelijke” duels waren onvermijdelijk. Dit is sindsdien traditie van ze geworden.

Voor de toekomst hopen ze vooral nieuwe mensen te vinden om hun passie voor de krijgskunsten mee te delen.

 

Ontdek meer

De Winnaar van de Creative Artist Awards

Op 6 februari hebben wij op onze Facebookpagina alle inzendingen van de Creative Artist Award met jullie gedeeld. Heel mooi om te zien dat Nederland zoveel creatief talent heeft!

Tip van Sammys cosplay; het leven is te kort om dingen niet te proberen!

Sammys cosplay is één van de grootste cosplayers in Nederland. Met ruim 131 duizend volgers op Instagram reist ze de hele wereld over om haar passie voor cosplayen te beoefenen. Wij zijn in gesprek gegaan met haar om te praten over hoe ze is begonnen, de cosplay community, HDCC en nog veel meer.

Jubileumeditie Heroes Dutch Comic Con verplaatst naar najaar 2021

De tiende editie van Heroes Dutch Comic Con die gepland stond op 19 en 20 juni 2021 wordt verplaatst naar 20 en 21 november 2021. Wij als organisatie achten het niet realistisch dat grootschalige evenementen in juni weer doorgaan, mede door de verwachting dat het vaccinatieproces dan nog niet voldoende gevorderd zal zijn. Wij willen onze deelnemers en bezoekers niet onnodig langer in onzekerheid laten. Daarom hebben wij besloten om in een vroegtijdig stadium deze jubileumeditie te verplaatsen naar het najaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *