Fredette vs Jason in the spotlights

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vandaag willen het Nederlandse cosplay koppel Fredette vs Jason in de spotlights zetten. Dit duo is geen onbekende op Heroes Dutch Comic Con, ze staan al een aantal jaar bij ons op de beurs. In het artikel vertellen we wie ze zijn, hoe ze zijn begonnen en wat hun beste herinneringen zijn aan HDCC.

 comics, fan-art en natuurlijk conventies. In dit artikel kan je lezen over wie ze zijn, hun geschiedenis en hun ervaringen op Heroes Dutch Comic Con.

The Dutch Fredette gaat al een tijdje mee als cosplayer. Haar creaties zoals Billy the Puppet en Fredette gaan al enkele jaren mee en hiermee staat ze vaak op Duitse horror events. Echter, is ze niet zo groot begonnen. Een aantal jaar geleden was ze voor het eerst gestart met grime (een vorm van make up/ schmink). Dit was toen haar vrienden vroegen of ze hen wilden schminken voor een Halloween party en zo is de passie ontstaan. Hierdoor is ze ook “voor de grap”  een dag Freddy Krueger, van nightmare on Elmstreet, gaan cosplayen.

Het lot en noodlot sloegen toe op vrijdag de 13e , toen zij “haar” Jason in het grootste spookhuis van de Benelux tegen kwam. Daar is het idee ontstaan om samen te gaan cosplayen. Ze hebben eerst samen als scare actor in verschillende spookhuizen gewerkt. Al snel erna zijn ze ook als duo cosplayers naar veel Duitse conventies geweest. Daarna is het idee ontstaan om samen een stapje verder te gaan: een eigen foto stand.

Na een jaar alleen Fredette en Jason gespeeld te hebben zijn ze wat gaan uitbreiden. Dit hebben ze gedaan door karakters zoals Beetlejuice en Captain Spaulding bij de stand toe te voegen, maar ook door de stand verder uit te breiden.

Bezoekers kunnen in de stand op de foto gaan met één of beiden karakters. Daarnaast zijn er ook een aantal zelfgemaakte Freddy vs Jason-rekwisieten aanwezig, en een mogelijkheid voor kinderen om met het Jason-masker of met Freddy-handschoen op de foto te gaan. Hierbij wordt de stand vanaf de komende cons nog interactiever, met mogelijkheden een spel te spelen en een verrassing te winnen.

Op dit moment zijn ze voornamelijk te vinden in Nederland en Duitsland, maar uiteraard hopen ze in de toekomst nog meer landen bij het lijstje te mogen toevoegen. Toch houdt Heroes Dutch Comic Con een plekje in hun hart, want HDCC is de eerste conventie waar ze een stand mochten neerzetten. Daarnaast blijft ook hun leukste herinnering van HDCC de mensen die op het evenement lopen zoals de cosplayers of de kinderen die heel enthousiast worden als ze een Freddy handschoen aan mogen op mogen doen voor een foto.

Wil je meer weten over dit leuke cosplay duo? Volg ze dan op hun socials:

  • Instagram: @dutchfredettevsjason
  • Facebook: @fredettevsjason

Ontdek meer

Meld je aan voor de HDCC Cosplay Contest!

Het is tijd om je in te schrijven voor de Heroes Dutch Comic Con Cosplay Contest! Bewonder alle mooie Cosplayers tijdens de Cosplay Contest op Heroes Dutch Comic Con. Doe mee en maak kans om de Cosplay Champion van HDCC te worden!

Vergeet niet je HDCC Fantastic Stories verhaal in te sturen!

Met de deadline van de Fantastic Stories in aantocht is het belangrijk om niet te vergeten je werk in te leveren! Deze verhalenwedstrijd, georganiseerd door het American Book Centre en in samenwerking met uitgeverij Zilverspoor, is het perfecte moment om je schrijfvaardigheid te tonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.