De winnaar van de Cosplay from your Closet competitie

Facebook
Twitter
LinkedIn

Op 12 april hebben we op onze Facebook een cosplay competitie georganiseerd. Deze competitie had maar één regel; De cosplay outfit moest gemaakt worden met kleding uit je kledingkast. Waarbij je als prijs een interview kon winnen over jouw cosplay op de Heroes Dutch Comic Con website. Onwijs veel cosplayers hebben hieraan meegedaan maar uiteindelijk hebben we drie winnaars gekozen. Waarvan vorige week de eerste al bekend is gemaakt en vandaag zullen we de tweede winnaar bekend maken, namelijk Praime Creations!

Wie is Praime Creations?

Praime Creations heeft gewonnen met deze closet cosplays van verschillende Disney karakters. Ze is begonnen met het maken van cosplay outfits van haar eigen kleding sinds corona. Vroeger was Praime Creations actief bij een theatherkoor waarbij ze altijd de mooiste en uitbundigste kostuums aan mocht. Helaas is dit ten einde gekomen door te weinig leden. Al snel merkte ze dat ze de gekke kostuums en het in de spotlight staan miste. Hierdoor is ze door een vriend overgehaald om te gaan cosplayen.

Praime Creations is begonnen met cosplay door het acteren en het echt kunnen inleven in een bepaalde rol. Ze geeft dan ook aan dat ze dit nog steeds één van de leukste dingen vindt aan cosplay. Echter, heeft ze ook geleerd in haar cosplay journey dat ze ook een enorme liefde heeft voor het maken van de kostuums. Dit was haar dan ook met de paplepel ingegoten aangezien ze dat al van jongs af aan heeft geleerd om te borduren en met de hand te naaien. Deze liefde voor het creëren van kostuums heeft er dan ook voor gezorgd dat ze nu al haar cosplays zelf maakt. Hierin onderscheid ze zichzelf van andere cosplayers door veel kleine details erin te verwerken. Zo heeft ze ons al verteld over een nieuw project waarbij ze de jurk van Rapunzel aan het maken is. Hierin is ze bezig om lampjes in de jurk te verwerken. Deze jurk zal onthuld worden op haar verjaardag in Juni.

Disney

Ook heeft ze haar eigen stijl ontwikkeld doordat ze veel Disney en fantasie karakters cosplayed. Dit komt voort uit een enorme passie voor Disney die ze al sinds jong af aan heeft. Zo was haar moeder ook altijd Disney-fan. Ze zegt: ‘’ Ik probeer wel eens te cosplayen buiten Disney, maar ik blijf toch er altijd op terug komen.’’

Cosplay community

De cosplay community is een fenomeen dat door vele als heel prettig wordt gezien. Zo ook voor Praime Creations, door haar autisme vindt ze het moeilijk om contact te maken met andere mensen. Ook werd ze vaak raar aangekeken als ze over haar liefde voor Disney begon. In de cosplay community is dit gelukkig anders. Ze heeft zich altijd heel welkom gevoeld in de groep en ze heeft hier dan ook veel nieuwe vrienden kunnen maken. Met al deze nieuwe vrienden kan ze haar passie van Disney en cosplayen delen.

Tips van Praime Creations

De belangrijkste tip die ze mee wil geven is dat je jezelf nooit moet vergelijken met andere cosplayers. ‘’ Ik kijk op mijn eerste cosplay altijd terug met een mengeling van trots en schaamte. Aan de ene kant denk ik waarom ben ik zo de deur uitgegaan, maar tegelijkertijd laat het mij ook zien hoever ik al ben gekomen.’’ Ze wilt hier mee zeggen dat andere waarschijnlijk veel meer ervaring hebben dus kijk naar je eigen groei en wat jij bereikt hebt.

Ben je enthousiast geworden over Praime Creations? Volg haar dan op Instagram @praime.creations

Fotografen:

  • Foto van Belle: @metjamie
  • Foto van Ariel: @tonpeterbroers

Ontdek meer

De Cyberpunk 2077 serie komt bijna uit!

Misschien wist je het al, maar er komt een anime uit van de beroemde game Cyberpunk 2077! De anime heet Cyberpunk: Edgerunners en bestaat uit 10 afleveringen. De eerste aflevering zal 31 augustus te zien zijn op Netflix.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.