Meld je aan voor de HDCC Cosplay Contest!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Het is tijd om je in te schrijven voor de Heroes Dutch Comic Con Cosplay Contest! Bewonder alle mooie Cosplayers tijdens de Cosplay Contest op Heroes Dutch Comic Con. Doe mee en maak kans om de Cosplay Champion van HDCC te worden!
Bewonder alle prachtige Cosplayers tijdens de Cosplay Contest op de Main Stage of neem zelf deel aan de Cosplay Contest. Deze grote Cosplay-wedstrijd is zonder twijfel één van de belangrijkste elementen van Heroes Dutch Comic Con en die mag je absoluut niet missen. Professionele en semi-professionele cosplayers uit binnen- en buitenland halen alles uit de kast om de jury te imponeren met hun indrukwekkende outfits en spectaculaire optredens. Wist je dat de Cosplay Contest mede mogelijk wordt gemaakt door Hype Creations?

Wat is Cosplay?
Cosplay is een samensmelting van ‘costume’ en ‘play’. Een performance art waarbij de deelnemers kostuums en accessoires dragen om een ​​bepaald karakter te vertegenwoordigen. Cosplay kostuums zijn meestal zelfgemaakt en gebaseerd op comics, manga, anime, strips, videogames, films of tv-series.

Belangrijke informatie voor de Cosplay Contest:
  • Outfits mogen niet obsceen of beledigend zijn, aanzetten tot haat of provoceren. Tevens is naakt niet toegestaan.
  • Outfits dienen het lichaam voldoende te bedekken. Er zijn immers ook kinderen aanwezig. Deze regel geldt natuurlijk voor alle bezoekers van Heroes Dutch Comic Con.
  • Alle deelnemers voor een solo act dienen een act op te voeren van maximaal 90 seconden en maximaal 2 minuten voor een duo act.
  • De outfits moeten gebaseerd zijn op bestaande personages, dus geen zelfbedachte personages.
  • Zowel je act als jouw outfits zal beoordeeld worden door de jury. Beide elementen wegen even zwaar mee.
  • De kostuums moeten zelfgemaakt zijn. Gemodificeerde onderdelen zijn toegestaan, maar het kostuum mag niet compleet gekocht zijn. Deelnemers kunnen tijdens de voorselectie aangeven welke delen compleet zelf gemaakt zijn.
  • Genderbend cosplay is mogelijk, echter is het wel van belang dat de outfit het karakter zo waarheidsgetrouw mogelijk uitbeeld.
  • Een host op het podium zal je een paar vragen te stellen.
  • Je kunt prijzen winnen in verschillende categorieën. maar je kunt je niet voor één specifieke categorie inschrijven.

Check de Cosplay FAQ als je een vraagt hebt rondom de Cosplay Contest. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel dan jouw vraag in deze Facebook groep.

Ontdek meer