Twee op de vijf Nederlanders kijkt geen lineaire televisie meer

Facebook
Twitter
LinkedIn

Dat blijkt uit onderzoek van Veronica Superguide in samenwerking met Heroes Dutch Comic Con.

In het weekend van 23 en 24 november vond Heroes Dutch Comic Con weer plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Met meer dan 40.000 bezoekers over het gehele weekend, was het de uitgelezen kans om te onderzoeken wat de televisie- en filmgewoonten zijn van de Nederlander. Uit het onderzoek van Veronica Superguide onder 447 bezoekers, bleek onder andere dat bijna 40% nooit meer naar lineaire televisie kijkt.

Bingewatch-record van een half etmaal

Uit het onderzoek blijkt dat de Nederlander het bingewatchen goed onder de knie heeft. Van de 447 ondervraagden staat hun bingewatch-record op gemiddeld 11,5 uur. Bijna 10% gaf toe dat zij weleens langer dan 24 uur achter elkaar films en/of series hebben bekeken. Wanneer zij televisie of films kijken, doet 41% dat liever in bed dan op de bank. Daarnaast geeft vier op de vijf ondervraagden aan dat films en series hen door moeilijke tijden heen helpen.

Populairste releases van het afgelopen jaar

Daarnaast heeft Veronica Superguide onderzocht wat de favoriete series zijn van dit moment en wat de beste releases waren van het afgelopen jaar. De meest geanticipeerde releases is de film ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’ en de serie ‘The Witcher’.

De populairste series van dit moment

1. Stranger Things

2. Rick & Morty

3. The Mandalorian

De beste films van het afgelopen jaar

1. Avengers: Endgame

2. Joker

3. Spider-Man: Far From Home

Doelgroep

De leeftijdgroep van het evenement is zeer divers, met leeftijden variërend tussen de 3 en 65 jaar oud. De gemiddelde bezoeker is tussen de 18 en 34 jaar oud en heeft een bijna gelijke verdeling tussen man (51%) en vrouw (49%). Hun interesses liggen bij pop culture, zoals films en series, gaming en strips. Er waren tijdens de wintereditie op 23 en 24 november meer dan 40.000 bezoekers aanwezig.

Kijk voor de volledige resultaten van het onderzoek op https://www.superguide.nl/HDCC 

 

Ontdek meer

Belangrijke update; David Tennant

Hierbij een belangrijke update rondom onze Special Guest; David Tennant. Helaas hebben wij zojuist het bericht ontvangen dat David wegens filmverplichtingen geen bezoek kan brengen aan Heroes Dutch Comic Con. Wij begrijpen dat dit een grote teleurstelling is en dat jij als fan heel erg naar dit moment hebt uitgekeken.