Extra grote Crowd Canvas Area in thema van friendship and memories

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Cartoonist en kunstenaar Rames Sjambar, bedenker en ontwerper van de Crowd Canvas, maakt voor de jubileumeditie van Heroes Dutch Comic Con opnieuw een kunstwerk waaraan het publiek mee kan doen. Speciaal voor deze 10e editie gaat de kunstenaar op zoek naar mooie verhalen en herinneringen van de fans.

‘’De Crowd Canvas is kunstwerk dat gezamenlijk gecreëerd wordt. Ik zet het thema op en zorg voor de spelregels zodat iedereen op een creatieve manier mee kan doen aan de vervolmaking van het hele kunstwerk. Aan het eind van het weekend is het werk helemaal af. Voor deze speciale 10e editie willen we iets extra’s doen met het kunstwerk. Het thema is friendship en memories. We willen bij de fans nagaan welke mooie herinneringen ze hebben aan dit bijzondere evenement. En ook horen we welke vriendschappen er zijn gesloten in de afgelopen jaren. Ook voor mij geldt dat ik veel mensen heb leren kennen die trouw elke editie langs komen om mee te doen met het schilderen. Maar als gezegd, het gaat niet om mijn verhalen maar die van de bezoekers. De mooiste verhalen beeld ik uit op het canvas’’, aldus Rames.

Deze editie wordt de Crowd Canvas Area uitgebreid met extra creatieve activiteiten om de tiende editie te vieren! Zoals een Comic Drawing workshop waar de bezoekers zelf even in de huid van striptekenaar kunnen kruipen. We introduceren de Heroes Dutch Comic Con Bingo waarbij er leuke prijzen te winnen zijn en tenslotte is er de Crowd Canvas Expo waarbij alle canvassen van de voorgaande edities te zien zijn.

De Comic Drawing workshop is een inloop workshop gedurende het hele weekend. Deelname aan alle activiteiten zijn kosteloos.  

Lees meer over de Crowd Canvas Area. 

Ontdek meer

Fanclubs in de spotlight: WizardWear

Langzamerhand begint Heroes Dutch Comic Con steeds dichterbij te komen. Door deze turbulente tijden hebben onze bezoekers, fanclubs, en deelnemers ons ontzettend hard gesteund. Op #appreciationwednesday willen we graag iets terug doen voor onze geweldige community. Vandaag willen we daarom graag de Harry Potter fanclub: Wizardwear in de spotlight zetten. In dit artikel lees je wie ze zijn en hun geschiedenis met Heroes Dutch Comic Con..

De winnaar van de Cosplay from your Closet competitie: FennaCosplay

Op 12 april hebben we op onze Facebook een cosplay competitie georganiseerd. Deze competitie had maar één regel; De cosplay outfit moest gemaakt worden met kleding uit je kledingkast. Met als prijs een interview over de cosplay op de Heroes Dutch Comic Con website. Onwijs veel cosplayers hebben hieraan meegedaan maar uiteindelijk hebben we drie winnaars gekozen. Waarbij we vandaag de laatste winnaar bekend maken namelijk Fenna cosplay. In dit artikel kan je lezen over haar cosplay journey en wat haar grootste uitdagingen zijn geweest.

Fanclubs in de spotlight: Ghostbusters Dutch Division

Deze week willen wij graag één van onze fanclubs in de spotlight zetten, namelijk: De Ghostbusters Dutch Division. Deze ghostbusters fanclub is al vele edities op Heroes Dutch Comic Con te zien. Elke editie maken ze er weer een feestje van. Om deze reden willen wij ze graag vandaag in de spotlight zetten.