Trekt Sakuraflor je over de streep om mee te doen?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sakuraflor, wie kent haar inmiddels niet!? Meerdere edities van Heroes Dutch Comic Con is zij terug te zien op het podium als host tijdens de Cosplay Catwalk en Cosplay Contest.

In 2018 deed zij zelf mee aan de Cosplay Contest in een duo act samen met cosplayer Multifluffiness. Samen wonnen zijn de prijs voor Best Overall met hun cosplay outfits uit de game Diablo.

Twijfel je nog om deel te nemen aan de Cosplay Contest? Misschien trekt de tip van Sakuraflor je over de streep!

Wat is jouw beste herinnering aan HDCC buiten cosplay om?
Voor mij persoonlijk is Heroes Dutch Comic Con een soort van thuisbasis. Omdat ik er tegenwoordig als stage host werk en een super gezellig show weg kan zetten samen met het publiek, is het voor mij ook een van de evenementen waar ik elk half jaar het meeste naar uit kijk. Het samenkomen met mensen die mij steunen maar ook dezelfde passies delen en een super leuke en gezellige sfeer samen creëren!

Wat heeft het winnen van de Cosplay Contest jou buiten HDCC opgeleverd?
Voor dat ik zelf als host op Heroes Dutch Comic Con werkte heb ik zelf meegedaan aan de Cosplay Contest. Dat was echt een hele leuke ervaring, zeker ook omdat ik deze mocht delen met Multifluffyness voor wie het haar allereerste wedstrijd was. Ik was ook extreem trots toen wij deze wonnen. De prijs was een reis naar Heroes Comic Con in Spanje. Het reizen daarnaar toe heeft ook voor hele leuke momenten gezorgd, maar ook voor veel nieuwe vriendschappen en netwerken. Na deze ervaring mee gemaakt te hebben was het voor mij ook duidelijk dat HDCC een echt leuke en familie-achtige sfeer had. Toen ik daarna als host gevraagd werd heb ik ook meteen ja gezegd.

Wat zou je als tip meegeven aan nieuwe Cosplay Contest deelnemers?Geniet ervan! Ik weet dat het heel spannend is, maar het is een super leuke en gezellige ervaring. De sfeer backstage is ook altijd ontzettend leuk en je ontmoet zo veel leuke en nieuwe mensen tijdens dit soort dingen. Klets gezellig met de andere en heb vooral veel plezier erin.

In hoeverre past de slogan “Where Heroes Meet” bij de Cosplay Contest?
Dit is de best slogan ever voor de Cosplay Contest. There’s a hero inside of everyone, of je nu als een superheld, een villain, of iets heel anders verkleed gaat . You’re the hero in your own story! En de cosplayers die ik altijd backstage zie tijdens de wedstrijd zijn stuk voor stuk helden! <3

We bedanken Sakuraflor voor haar tijd. Jullie zien haar weer terug op het podium tijdens Cosplay Catwalk en Cosplay Contest op 21 en 22 november 2020!

Ontdek meer

Ontmoet LEGO® StarWars™ designers tijdens HDCC!

Intertoys zal dit jaar aanwezig zijn op Heroes Dutch Comic Con met een grote stand in de Experience Hall, naast exclusieve Funko’s, Miniso pluche, Pokémon TCG zal er ook héél veel LEGO® aanwezig zijn met een speciale deal voor alle Heroes Dutch Comic Con bezoekers!